ghgh
;

Stadswandelingen

Wandelingen

Historische Wandelingen:

1.De Nijmeegse Moordroute, een wandeling langs 30 moordlocaties in het centrum van Nijmegen

2.Opstand in de stad; locaties van verzet en protest, Batavieren, Germanen, Noormannen, Geldersen, Spanjaarden, katholieken. Socialisten, studenten, jongeren.

3.Een Dameswandeling, langs 25 vrouweniconen, oftewel lieux de mémoire féminins.met Maria van Gelre, Catharina van Kleef en Katharina van Bourbon.

4.”Huus toe,Lillekerd”, een gezongen stadswandeling, aan de hand van straatliedjes door een troubadour gezongen op locatie in de Benedenstad. Meezingen maakt het extra leuk.

5.De Nijmeegse stadswallen, langs poorten en torens, van Belvédère via de walstraten naar Kronenburgertoren, belegeringen en kanonnen, met verhalen over edelen, soldatenvrouwen en heldendaden.

6.Het Religieuze Kwartier, kloosters, orden, nonnen, kapellen en kerken rondom de Lange Hezelstraat in de vroegere wijk D.

7.Een Waalwandeling, tussen Waalbrug en Spoorbrug, 20 eeuwen geschiedenis met veel Waalverhalen.

8. Een korte Stadspelgrimmage, Vanuit de St.Jacobskapel, langs Begijnen en Papen, maar ook langs renteniers, zilversmeden, brouwers en soldaten. Een 'blokje om' in de Benedenstad. (afwijkende duur: 1 uur)

De kosten van een wandeling zijn € 5,-- per persoon contant en de duur van een wandeling is normaliter 2 uur.

 1660_1613492608.jpg' style='max-width:200px''> voor 200pixels breed

Historische lezingen en wandelingen op maat.

Indien gewenst kunnen lezingen en wandelingen ook op maat gemaakt worden bijvoorbeeld op basis van een locatie, een tijdperk of een specifiek thema. Kosten in overleg.